Preskočiť na obsah
Home » Život na Sardínií » Ako sme ušetrili 10tis. Eur na cestovaní

Ako sme ušetrili 10tis. Eur na cestovaní

  • by

Poznáte film The Holiday? Kde si Cameron Diaz a Kate Winslet vymenili domy? Skvelý nápad, no nie?

Odkedy sme objavili stránku homeexchange.com tak nám to kompletne zmenilo spôsob cestovania. Okrem toho, že za pobyty neplatíme, v tradičom slova zmysle, tiež sa dostaneme do nehnuteľností, ktoré sa bežne neponúkajú alebo ak áno tak za drahé peniaze. Ukážem vám ako to viete spraviť aj vy:

Existujú dva typy výmeny:

  • Simultánna – rovnako ako vo filme The Holiday, vzájomne si vymeníte domy, po dohode to môže byť aj v rôznom termíne
  • Za body – toto je práve ten skvelý spôsob, pokiaľ vy chcete niekam ísť ale hostiteľ nechce ísť ku vám, môžete mu za pobyt zaplatiť v „bodoch“. Body získate zase získate opačne, keď niekto príde ku vám ale vy nepôjdete k nemu tak vám zaplatí

Ako to funguje?

  1. zaregistrujte sa cez link, ktorý som uviedol na začiatku
  2. pridajte údaje o sebe a o nehnuteľnosti, ktorú chcete ponúknúť na výmenu
  3. po uhradení členského poplatku 220$ ročne a schválení profilu už môžete ísť na to

Možno sa vám zdá 220$ ročne veľa ale verte, že pokiaľ plánujete cestovať, určite sa to oplatí. My sme len za prvý rok ušetrili viac ako 10 tisíc Eur , ktoré by sme ináč museli platiť pokiaľ by sme si ubytovania v týchto kategóriach zháňali tradičným spôsobom. Na príklad uvediem zopár našich pobytov v poslednom roku.

Pre viac tipov na cestovanie, skúsenosti so životom pri mori a iné sleduj náš

Thajsko- Koh Samui – moderná vila s bazénom

Toto sa nám naozaj podarilo. V januári 2024, čo je v thajsku top sezóna sa nám podarilo zohnať na 3 týždne nádhernú vilu s bazénom v lokalite Narayan Heights, ktorá je známa ako „Beverly Hills“ na Samui. Dom mal dve spálne s vlastnými kúpelňami, veľkú obývačku s kuchyňou, samostatné kino a nádherný bazén. Všetko s krásnym panoramatickým výhľadom na more a východ slnka. Ten istý dom je v ponuke aj na priamu rezerváciu v tom termíne bola cena 350€/deň, na tri týždne sme teda ušetrili 7350€, platili sme bodmi homeexchange.

Korzika – Ghisonnacia – moderná vila s bazénom

V lete počas hlavnej sezóny sme sa na tyždeň vymenili s francúzmi, majiteľmi tohto krásneho domu na korzike. Bola to nová nehnuteľnosť v trhovej hodnote cca. 1mil. Eur (podľa toho čo sme pozerali inzerciu) a normálne by sme tu na týždeň zaplatili asi 3500€ počas hlavnej sezóny. Takto sme neplatili nič 🙂

Korzika – Bonifacio – moderná Vila s bazénom

V októbri, keď sme tam boli, by sme normálne platili okolo 300€/deň. Krásny novo zariadený dom v kľudnej rezidenčnej štvrti blízko centra. Všetko bolo takmer úplne nové a krásne zariadené. Za týždeň čo sme tam strávili by sme tam normálne nechali 2100€, platili sme ale bodmi homeexchange.

Toskánsko – Lucca- umelecký 3 poschodový dom v centre

Bol to dom miestneho umelca. Strávili sme tam týždeň vo februári, normálne by sme platili okolo 200€ za noc v tomto termíne, ale takto sme sa výmenili s majiteľom, ktorý zase prišiel na týždeň ku nám. Užili sme si historické mestá toskánska a zahrali na hudobných nástrojoch. Ušetrených 1400€.

V budúcom článku uvediem zopár tipov z praxe pri registrovaní alebo hľadaní ubytovania cez homeexchange.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *